Barion Pixel

Vállalkozásként regisztrálni vagy rendelni, a székhely szerinti ország nyelvén lehetséges!

Leolvasztás hiba?

2024-02-14


Bármely hibakódot jelez ki a gép először próbálja meg pár percre áramtalanítani és újra használni a gépet. Áramkimaradások túlfeszültség megzavarhatja a vezérlő paneleket és érzékelőket, de legtöbbször nem okoz valós hibát. Kiegészítő fűtés használatakor megzavarodhatnak a hőérzékelők is ilyenkor áramtalanítsa a gépet és a szobában szellőztetve vagy legyezve kissé változtasson a meleg levegő rétegződésén, majd indítsa újra a gépet.


Amennyiben a hibakód nem szűnik meg keressen fel egy klímaszerelőt. A hibakódot fényképezze le vagy pontosan írja fel.


Leolvasztás fűtés üzemben üzemszerű, természetes jelenség. Ez legtöbbször DF vagy DEF esetlen NF vagy F kód kiírásával történik, de ez nem hibakód. Ilyenkor a beltéri egység nem fúj meleget csak a szoba levegőjét forgatja tovább hűvösnek érződhet. Pár perc alatt leolvad a kint felgyűlt jég és a gép újra képes fűteni. Figyelem ez nem csak fagyban történhet meg magas páratartalom esetén +10 fokban is szükséges lehet a leolvasztás ugyanis a kinti hőcserélő 0 fok közeli hőelvonást végez, hogy bent le tudja adni a beszivattyúzott hőt.

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.